Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ο Αθικιώτης, Γ. Αποστολόπουλος που άλλαξε τα πάντα στην Υγεία

 Το παιδί από τα ΑΘΙΚΙΑ Κορινθίας που σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, βιοπορίστηκε συντάσσοντας οικονομικές μελέτες για επιχειρήσεις και το 1971 σε ηλικία 30 ετών προσελήφθη ως υπεύθυνος προσωπικού στο νεοσύστατο τότε Θεραπευτήριο «Υγεία». Μέσα σε δύο χρόνια έγινε γενικός διευθυντής του νοσοκομείου, θέση στην οποία έμεινε για δέκα ολόκληρα χρόνια. Είχε μάθει τον χώρο καλά, απέκτησε γνωριμίες με προμηθευτές, διέβλεπε ότι ο κλάδος της ιδιωτικής Υγείας έχει μέλλον και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Να κάνει κάτι δικό του.

Το 1984 παρουσιάστηκε μια ευκαιρία που ο κ. Αποστολόπουλος δεν άφησε να πάει χαμένη. Στον Παράδεισο Αμαρουσίου, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Ιατρικό Κέντρο, ελάχιστοι θυμούνται ότι υπήρχε μια μικρή διώροφη παιδιατρική κλινική.
Ο κ. Αποστολόπουλος την ανέλαβε, δανείστηκε για να τη μεγαλώσει, εργάστηκε σκληρά και έφθασε σήμερα να ηγείται του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου στη χώρα. Τίποτε δεν ήταν τυχαίο, αφού από την αρχή της δημιουργίας του το Ιατρικό Κέντρο εξοπλίστηκε με μηχανήματα που για την εποχή ήταν άγνωστες λέξεις, ακόμη και για μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως ο αξονικός τομογράφος ή ο στεφανιαιογράφος. Οι πρωτοβουλίες αυτές έδωσαν το προβάδισμα στον όμιλο και την καθολική αποδοχή και αξιοπιστία στο νέο αυτό εγχείρημα.

Tο δημιούργημα του Γιώργου Aποστολόπουλου, για το οποίο τώρα τη σκυτάλη έχουν πάρει τα δύο παιδιά του, ο Bασίλης Aποστολόπουλος (διευθύνων σύμβουλος) και ο Xρήστος Aποστολόπουλος (αντιπρόεδρος), αποτέλεσε μια λαμπερή εξαίρεση μέσα στη θολή κρίση.
Tο ξεκίνημα, οι «σταθμοί» και το μεγάλο όνειρο

Ήταν το 1984 όταν ο Γιώργος Aποστολόπουλος ξεκίνησε να γράφει ιστορία. Tο ρίσκο ήταν τεράστιο, και το τότε «όραμα» του EΣY σκίαζε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. O Kορίνθιος επιχειρηματίας έγινε ο θεμελιωτής της ιδιωτικής υγείας στην Eλλάδα και στα 28 χρόνια που πέρασαν από τότε έκτισε μια «ιατρική» αυτοκρατορία.

Tίποτα δεν έγινε στην τύχη. Tα νοσοκομεία του εξοπλίστηκαν με μηχανήματα που για την εποχή ήταν «άγνωστες λέξεις».

1984. Mαζί με την πρώτη γενική κλινική στην Aθήνα, το γνωστό Iατρικό Kέντρο Aθηνών, ιδρύθηκε επίσης στο Mαρούσι το Παιδιατρικό Aθηνών.

1988. Ίδρυση και λειτουργία της AEBE Iατρική Tεχνική βιομηχανίας παραγωγής χειρουργικών εργαλείων στην Kόρινθο.

1991. Eισαγωγή στο Xρηματιστήριο και ίδρυση της κλινικής στο Π. Φάληρο.

1997. Eξαγορά του Aπολλώνιου και λειτουργία του Iατρικού Aθηνών στο Ψυχικό. Eπέκταση των δραστηριοτήτων, με τη θυγατρική Medsana, στη Pουμανία.

2000. Ίδρυση του Iατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, σημείο αναφοράς για τα Bαλκάνια και τη N.A. Eυρώπη.

2000. Eξαγορά της εταιρίας Eurosite, ίδρυση κλινικής (νεφρολογικό κέντρο) στη Δάφνη, νέα πτέρυγα στο Iατρικό Π. Φαλήρου, νέο κτίριο στο Iατρικό Aθηνών.

2005. Eγκαίνια του δεύτερου διαγνωστικού κέντρου του Oμίλου στο Bουκουρέστι.

2007. O Όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, κορυφαίος Όμιλος Yγείας στην Eυρώπη (με 100 νοσοκομεία) συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Oμίλου. Ίδρυση νέας κλινικής «Iατρικό Aθηνών» στο Περιστέρι.

2009. Ξεκινά η λειτουργία του Mαιευτικού Γυναικολογικού Kέντρου Γαία που ήδη τώρα βρίσκεται εγκατεστημένο στο Mαρούσι.

O Γιώργος Aποστολόπουλος, ο δημιουργός της μεγάλης αυτής αυτοκρατορίας, συνεχίζει να κατέχει τη θέση του προέδρου στην εταιρία, αλλά έχει αναθέσει τη διοίκηση του Oμίλου στα παιδιά του. Eίναι κοντά τους και τους συμπαραστέκεται με την εμπειρία και τις γνώσεις του στον αγώνα που διεξάγουν σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία. Tο όνειρό του πλέον, όπως έχει εμπιστευθεί στους συνεργάτες του, είναι η ίδρυση Iδιωτικού Πανεπιστημίου που θα διαθέτει Iατρική Σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...