Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Δράση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στην Κορινθία!




 Δράση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 
«Διατροφή στην Κόρινθο: από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα» Στο πλαίσιο του προγράμματος«Γέφυρες-Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία»,η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου (ΕΦΑΚΟΡ), το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), γιορτάζουν από κοινού την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5) και διοργανώνουν σειρά από δράσεις για το τριήμερο 18, 19 και 20 Μαΐου 2018. Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν: 
Παρασκευή 18- Σάββατο 19 Μαΐου
 Έκθεση: «Μαγειρικά σκεύη: από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα» Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου και κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, οργανώνεται θεματική παρουσίαση ευρημάτων από τις ανασκαφές της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, αλλά και αντικειμένων που θα παραχωρήσει για τη δράση το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Η δράση στις 18/5 είναι αποκλειστικά για σχολικές ομάδες ενώ στις 19/5 θα επαναληφθεί για περιορισμένο αριθμό ενηλίκων.
 Κυριακή 20 Μαΐου Ομιλία: 
«Η ιστορία των παστών τροφών στην ελληνική διατροφή και η σύνδεσή της με τις διατροφικές συνήθειες της Κορίνθου» Στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου (ώρα 19:00), σε συνεργασία με τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου θα μιλήσει η συγγραφέας-ερευνήτρια λαογραφίας, Σούλα Μπόζη. 
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένων θέσεων για τις 18 και 19 Μαΐου απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
 Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
 Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00). Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). 
*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη και στα τρία Μουσεία. Ενημέρωση: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...