Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Εντός του 2018 θα ολοκληρωθεί το τμήμα του προαστιακού Κιάτο – Ροδοδάφνη Αιγίου

syriza-korinthias-entos-tou-2018-tha-oloklhrwthei-to-tmhma-tou-proastiakou-kiato-rododafnh-aigiou

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θανάσης Βούρδας, στο πλαίσιο της επίβλεψης των υπό εξέλιξη έργων στην Κορινθία, επισκέφτηκε τρία χωριά του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τη Συκιά, τα Πιτσά και τη Λυκοποριά, στα οποία έχουν εντοπιστεί προβλήματα κατά την πορεία των έργων

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ.κ. Γιώργου Ψυχογιού, Μαρίας Θελερίτη και Γιώργου Τσόγκα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και οι Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι των τριών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε από κοντά η πρόοδος των εργασιών και έγιναν επισημάνσεις για τα κύρια ζητήματα που υπάρχουν. Από την επίσκεψη προέκυψαν εν τέλει τα εξής συμπεράσματα:

– Η πορεία των έργων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και το Τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη Αιγίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2018.

– Είναι αναγκαίο να εντοπιστούν επακριβώς τα σημεία, όπου υπάρχουν προβλήματα, κυρίως όσον αφορά στα υδραυλικά συστήματα του έργου που συνδέονται με το υπάρχον δίκτυο ομβρίων υδάτων των κοινοτήτων και τα ρέμματα καθώς και τις απολήξεις τους, ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο.

– Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τις τοπικές Κοινότητες  πρέπει να αξιοποιήσει τη χρηματοδότησητων Υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στα όρια του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...