Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κόρινθο

Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κόρινθο
Συνελήφθησαν έξι μέλη της συμμορίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης, μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μία ζυγαριά ακριβείας, κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (2.690) ευρώ
Εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, συμμορία, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.
Μέλη της συμμορίας ήταν εννέα συνολικά άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί από τα οποία , έξι μέλη, ηλικίας από 25 έως 42 ετών, συνελήφθησαν χθες (07-08-2016) το απόγευμα στην Κόρινθο, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό μέλος αυτής, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ τρία ακόμη μέλη, ηλικίας από 21 έω25 ετών, αναζητούνται.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και -κατά περίπτωση -της νομοθεσίας που διέπει τους αλλοδαπούς.
Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, πολυήμερη έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας ταυτοποιήθηκαν τόσο τα μέλη της ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, όσο και η μεθοδολογία που ακολουθούσαν.
Ηγετικό ρόλο , όπως προέκυψε, είχε ένας 30χρονος υπήκοος και από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε προβεί, σε μεγάλο αριθμό συναλλαγών ( αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών), η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των (5.000) ευρώ περίπου.
Η αστυνομική επιχείρηση που κλιμακώθηκε χθες (07-08-2016), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, που μετέβησαν στην Κόρινθο, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, είχε σαν αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν, αρχικά, ο 30χρονος καθώς και ένας 42χρονος ομοεθνής, συνεργός του, κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών. Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα ακόμη μέλη της συμμορίας, τρεις ημεδαποί 25,31 34 ετών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας 33 ετών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους, οχήματα και άλλους χώρους που χρησιμοποιούν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (470) γραμμαρίων περίπου
  • μικροποσότητα κοκαΐνης
  • μία ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των (2.690) ευρώ
  • μια μοτοσυκλέτα
Επίσης, κατασχέθηκαν ποσότητα άγνωστης σκόνης βάρους (1.600) γραμμαρίων, κινητά τηλέφωνα, δύο ακόμη ζυγαριές καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορινθίας. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...