Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ομορφη γιορτή στις Αρχαίες Κλεωνές!




 5η γιορτή Κορινθιακής σταφίδας - Κράτησαν την παράδοση ζωντανή!
Με επιτυχία στέφθηκε η 5η γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, στην πλατεία του χωριού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με
δρώμενα και επίδειξη παραδοσιακών χορών από την χορευτική ομάδα του συλλόγου, οι οποίοι προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα, διατηρώντας ζωντανή την ελληνική παράδοση και ακολούθησε γλέντι με ορχήστρα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίων Κλεωνών ''Ο Φωκάς'' με τη στήριξη του δήμου Νεμέας.


  Στην είσοδο της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχε στήσει το δικό του τραπεζάκι, προσφέροντας σε όλους δωρεάν παραδοσιακό σπιτικό γλυκό και ποτό.

Στον ίδιο χώρο λειτουργούσε έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, δυναμική και φέτος η παρουσία της εταιρείας ΓΕΩΜΠΡΕ με περίπτερο στο χώρο της έκθεσης, καθώς και επίδειξη μαγειρικής τέχνης από τον Ηλία Καλαντζή.

Η κληρονομιά της υπαίθρου ζωντανή, στα χέρια των αγροτών και των νέων της περιοχής όσο η φιλοξενία και ο λαϊκός πολιτισμός δεν αφέθηκαν να τα σβήσει ο χρόνος.

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο για την διοργάνωση
 
nemeapress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...