Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Απάντηση ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ.. ο Δήμαρχος Κορινθίων δημιούργησε θέμα, καλώντας την αστυνομία στο χώρο εναπόθεσης στο Χιλιομόδι Κορινθίας



Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΠροσπάθεια εμπλοκής των εταιρειών Π & Δ Ραψωματιώτη στις διαμάχες μεταξύ των δημάρχων της Πελοποννήσου και τη θέση τους ως προς τον Περιφερειάρχη.



Στο αποκορύφωμα της διαμάχης των δημάρχων της Πελοποννήσου μεταξύ τους ως προς τη θέση τους, υπέρ ή κατά του Περιφερειάρχη, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και με φόντο την πολύ σημαντική συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ τη Δευτέρα 18/7/2016, έγινε προσπάθεια εμπλοκής των εταιρειών Π & Δ Ραψωματιώτη, από το Δήμο Κορινθίων.
Για λογαριασμό, εν γνώσει, όπως θα αποδειχθεί και κατ’ εντολή του Δήμου, έγινε επιστροφή υλικών προς το Δήμο Κορινθίων, από όχημα της εταιρείας Ραψωματιώτη, λόγω αδυναμίας από το Δήμο, με βάση την υποχρέωση του να παραλάβει επιστροφές από την επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών, όπως ορίζει η σύμβαση του Δήμου με την ΕΕΑΑ.
Προφανώς, καμία σύμβαση και καμία νομοθεσία δεν υποχρεώνει ένα εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων να επεξεργάζεται κάθε Δήμο ξεχωριστά και να κρατάει το αντίστοιχο υπόλειμμα του ξεχωριστά.
Πουθενά δεν υπάρχει υποχρέωση για το είδος και τη ποιότητα του υλικού που επιστρέφεται σε κάθε Δήμο παρά μόνο το ποσοστό επιστροφής, που ορίζει η ΕΕΑΑ κατόπιν επιτόπιων ελέγχων του υλικού που παραλαμβάνεται στο ΚΔΑΥ, και ανάλογα με τις αρχικές παραλαβές ο Δήμος υποχρεώνεται να παραλάβει τα αντίστοιχα κιλά υλικών για επιστροφή.
Οπωσδήποτε και είναι γνωστό ότι υπάρχουν συμβάσεις συνεργασίας των εταιρειών μας και με τον Δήμο Ερμιονίδος όπως και με όλους τους Δήμους της Κορινθίας. Δηλαδή αν στο Ξυλόκαστρο επιστραφεί υλικό που μέσα είχε σακούλες που έλεγαν Κόρινθος θα ήταν παράνομο;
Προφανώς και είναι γνωστοί οι λόγοι που ο Δήμαρχος Κορινθίων έχει πρόβλημα με τον Δήμαρχο Ερμιονίδος…
Παρόλο που όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος Κορινθίων ή θα έπρεπε να τα γνωρίζει και για λόγους που μόνο αυτός ξέρει, δημιούργησε θέμα, καλώντας την αστυνομία στο χώρο εναπόθεσης στο Χιλιομόδι Κορινθίας.
Προφανώς και δεν περίμενε τη δικιά μας ήρεμη αντίδραση που είχε σαν αποτέλεσμα στον λάκκο που πήγε να μας ανοίξει να πέσει και ο Δήμαρχος μέσα και ακόμα βαθύτερα, αφού τελικά πραγματοποιήθηκε η σύλληψη και του ιδίου και του Αντιδημάρχου από τη αστυνομία, κατηγορούμενοι για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, κάνοντας βέβαια και το πολύ μεγαλύτερο λάθος να καταθέσουν στην απολογία τους ότι στον παράνομο χώρο του Χιλιομοδίου ο Δήμος κατ’ εντολή τους απορρίπτει σκουπίδια και τα σκεπάζει παράνομα, χρησιμοποιώντας και μηχανήματα έργου και εργαζόμενους για μια παράνομη εργασία.
Μόνος του λοιπόν, με βάση την απολογία του, ζητάει από τον κ Εισαγγελέα να τον παραπέμψει και αυτόν και τον Αντιδήμαρχο και τον χειριστή των μηχανημάτων έργου και τους εργαζόμενους , ως κατηγορούμενους με βάση τον νόμο περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα, αλλά και στην περίπτωση που ορκιστούν ψέματα στο δικαστήριο οι τρείς άνθρωποι που γνωρίζουν την αλήθεια για το ότι «εν γνώσει και κατ’ εντολή του Δήμου» πήγε το φορτηγό μας να αδειάσει, και με βάση την αναλογικότητα του αποτελέσματος, σκεφτείτε τη θέση τη δική μας, για εναπόθεση ενός φορτηγού και τη θέση του Δημάρχου, Αντιδημάρχου και των εργαζομένων που καθ’ ομολογία τους εναποθέτουν για πολλά χρόνια 10-15 ακόμα και 20 φορτηγά απορριμμάτων την ημέρα!!! σε μη νόμιμο χώρο.
Χωρίς βέβαια να περιλαμβάνουμε την πιθανή ευθύνη τους για την εναπόθεση στον ίδιο χώρο απορριμμάτων και από όμορους Δήμους, πάντα εν γνώσει τους.
Αυτά για τώρα…..
 
ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...