Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

«Ήρθε και έφυγε σαν κλέφτης» ο υπουργός Φίλης από την Κορινθία

-Αιχμές και στους Κορίνθιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…
Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή του πρ. προέδρου της νομαρχιακής της ΝΔ στην Κορινθία κ. Χ. Δημητρόπουλου όπου …τα χώνει (και δικαιολογημένα) στην επίσκεψη του υπουργού Φίλη στην Κορινθία για τις «εξυπνάδες» που πέταξε τη στιγμή που τον …καμάρωναν οι Κορίνθιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που ήταν δίπλα του)!
Δημητρόπουλος Χ.
Η επιστολή του Χ. Δημητρόπουλου:
«Τη λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην προσευχή και τις παρελάσεις ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
«Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα
σχολεία» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του στις αρχές της εβδομάδας σε δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Όσον αφορά τις παρελάσεις σημείωσε ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης» (!!!)
Αυτό που γίνεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο.
Ο Νίκος Φίλης, ο εμμονικός υπουργός Παιδείας (ανευ πτυχίου) έχει «χάσει τη μπάλα». Αντιμετωπίζει τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης με πολιτικά
κριτήρια, με αντιφατικές δηλώσεις, με ιδεολογικό φανατισμό και χωρίς τη δέουσα παιδαγωγική τεκμηρίωση.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε – ταυτισμένος με τη γενική γραμμή της Κυβέρνησης – να βαπτίζει το «κρέας σε ψάρι», με σκοπό να πείσει τους ελάχιστους που ακόμη αμφιταλαντεύονται για την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητά της.
Προσπάθησε να ωραιοποιήσει τη θλιβερή πραγματικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, που δημιούργησε η “πρώτη φορά αριστερά”.
Παρουσίασε προτάσεις που μονάχα κατά τη δική του λογική είναι προοδευτικές αλλά οδηγούν στον εθνομηδενισμό, στη σύγκρουση με την ορθόδοξη θρησκεία, στο χτύπημα της ελληνικής γλώσσας, στην ανάπλαση παίδων γαλουχημένων με τις «θολές» κουλτουριάρικες απόψεις της αριστερής… διανόησης των Εξαρχείων.
Η αντίθεση του στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων είναι μια στενόμυαλη προσέγγιση, και είναι αυτή που διέπεται από αναχρονιστικές αντιλήψεις, που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Οι απόψεις αυτές, όμως, έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις αντιλήψεις και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας και η επιβολή τους συνιστά επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας.
Χωρίς καμία σχεδόν ενημέρωση σε τοπικά ΜΜΕ και εκπαιδευτικούς «ήρθε και έφυγε σαν κλέφτης» από την Κορινθία.
Οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από τις προκλητικές δηλώσεις του κ.Φίλη, επέλεξαν προφανώς την αφωνία, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι πλήρως ταυτισμένοι με τις δηλώσεις του Υπουργού.
Ο κ. Φίλης ξεπέρασε ωστόσο και τον εαυτόν του όταν υποστήριξε ότι …αναβαθμίζει τα ολοήμερα σχολεία.
Η αλήθεια είναι ότι, με την απόφαση Φίλη εξισώνονται προς τα κάτω τα ολοήμερα σχολεία του νομού μας αλλά και συνολικά με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας μαθημάτων όπως οι ξένες γλώσσες και η πληροφορική. Συρρικνώνεται ο χρόνος μελέτης και προετοιμασίας των παιδιών.Καταργείται η πρωινή ζώνη που διευκόλυνε τους εργαζόμενους γονείς.Τίθενται εμπόδια στα παιδιά ανέργων στην πρόσβασή τους στα ολοήμερα.
Τέλος, να σημειώσω το εξής: Η αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της Παιδείας από τον Υπουργό κ.Φίλη γίνεται με τρόπο επιπόλαιο και λανθασμένο, που θα δημιουργήσει άκαιρες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις.
Συμφωνώ και συνυπογράφω το αίτημα των συμπολιτών μου να παραιτηθεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι επικίνδυνος».
ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε εδώ και την ανάρτησή μας με τίτλο: «Οι Κορίνθιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… καμάρωναν τον Φίλη με τις δηλώσεις του για την προσευχή στα σχολεία!».

 http://korinthiannews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...