Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τόνισαν την ανάγκη για την προσφορά 4.500 μερίδων φαγητού καθημερινά σε όλη την Κορινθία



Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, εκτάκτως το 22ο Ιερατικό Συνέδριο, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με θέμα: «Δράσις αλληλεγγύης δια τους πρόσφυγας και τους υπό της Εκκλησίας επισιτιζομένους».
Αμέσως μετά την προσευχή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ανακοίνωσε στους Εφημερίους – Συνέδρους τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ι. Μητρόπολή μας για την προσφορά 4.500 μερίδων φαγητού καθημερινά σε όλη την Κορινθία και ιδιαιτέρως εν όψει των εορτών του Πάσχα, ως και ότι η ανάγκη αυτή παρουσιάζεται πλέον εντονότερη και πιεστικότερη με την έλευση προσφύγων και μεταναστών στην Κορινθία.
Κήρυξε «πανστρατιά» αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις παρουσιαζόμενες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για επισιτιστική και όχι μόνο βοήθεια των πανταχόθεν προερχομένων «αδελφών του Χριστού». Γνωστοποίησε τα είδη που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες – μετανάστες, σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατεύθυνε και οργάνωσε την συγκέντρωση αυτών, ορίζοντας υπεύθυνο «οργανισμό» την Τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», εις την οποίαν θα παραδίδονται τα είδη που θα συγκεντρωθούν με ειδικό πρωτόκολλο για τους πρόσφυγες, και εκ των συνεργατών του τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αρκάδιο Ραζνύ ως γενικό υπεύθυνο της όλης δράσεως.
Ανταποκρινόμενοι οι Εφημέριοι στην πρόσκληση αποδέχθηκαν πρόθυμα την εντολή της Τοπικής μας Εκκλησίας για «συστράτευση» στην φιλανθρωπική προσφορά και στην δράση αλληλεγγύης με σκοπό την συμπαράσταση στους πρόσφυγες-μετανάστες του Νομού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...