Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

image

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε η παράσταση αφήγησης και μουσικής με τον τίτλο “Υφαίνοντας και Τραγουδώντας’’, με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και τον μουσικό Gino Arigoni.
Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, είχε άμεση σχέση με την έκθεση υφαντικής και το πρόγραμμα για την υφαντική τέχνη που φιλοξενείται στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.

Στην γεμάτη αίθουσα του δεύτερου ορόφου του Μουσείου και ανάμεσα στα εκθέματα, η Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου, κ.Μαρία Μέξια, καλωσόρισε τους θεατές και τους μίλησε για την έκθεση υφαντικής, για το ήδη επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υφαντικής που πραγματοποιεί φέτος το Μουσείο για τα παιδιά της Κορινθίας και για την αγαστή συνεργασία με το Μουσείο της Στυμφαλίας.
Η διαχειρίστρια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας – ΠΙΟΠ, κ.Λάια Κιουρκτσόγλου μίλησε για την στενή συνεργασία των δύο Μουσείων και παρουσίασε το υφαντό της φύσης, τη φωλιά του πουλιού υφάντρα αλλά και κουκούλια από μεταξοσκώληκες, που είχαν τη δυνατότητα να δουν στη συνέχεια, από κοντά, οι παρευρισκόμενοι.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν παραμύθια, ιστορίες και τραγούδια που είχαν σημείο αναφοράς την υφαντική τέχνη.


 http://ekorinthos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...