Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας

Το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας , που έχουν συστήσει το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Νομού Κορίνθιας , αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της 12ης Νοεμβρίου, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα , ενάντια στις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.
Το ελληνικό εμπόριο αλλά και γενικότερα η ελληνική
κοινωνία , βρίσκεται πλέον στα όρια της, από την επιβολή των συνεχόμενων εισπρακτικών μέτρων ,με αποτέλεσμα να στερεύουν οι επιχειρήσεις από ρευστότητα και να οδηγούνται σταδιακά στο λουκέτο. Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί  αποτελεί το γεγονός ότι την τελευταία τριετία διέκοψαν τις εργασίες τους  πάνω από 1600 επιχειρήσεις στο Νομό Κορινθίας.

Εν μέσω αυτού του εφιαλτικού κλίματος, που μετά βίας επιβιώνουμε όλοι οι έμποροι, υψώνουμε κραυγή αγωνίας , προς την Κυβέρνηση , ζητώντας της να διαφυλάξει το μέλλον της Ελληνικής Αγοράς , να εισακούσει τα αιτήματά μας και να  δώσει λύση στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Τα τρία  κεντρικά σημεία των  αιτημάτων των εμπόρων του Νομού Κορινθίας αφορούν το Ασφαλιστικό , το Φορολογικό και τα Κόκκινα Επιχειρηματικά Δάνεια.
Συγκεκριμένα,

Για το Ασφαλιστικό :
ü  Λέμε ΝΑΙ στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, χωρίς περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου.
ü  Λέμε ΝΑΙ στην επαναφορά της απόφασης περί κεφαλαιοποίησης των ασφαλιστικών οφειλών μέχρι του ποσού των 50000€, για τις επιχειρήσεις που την τελευταία πενταετία αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα ως προς την αποπληρωμή των οφειλών τους.
ü  Λέμε ΟΧΙ στο χάσιμο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ασφαλιστικούς φορείς , με την πρώτη αδυναμία πληρωμής του ασφαλίστρου.
ü  Ζητάμε την υπαγωγή όλων των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ ακόμα και αυτών που βρίσκονται εγκατεστημένοι σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2000 υπό την προϋπόθεση να δημιουργηθεί μια νέα χαμηλή ασφαλιστική κλάση. Σε αυτήν την κλάση να υπαχθούν και όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του ασφαλίστρου.
ü  Προτείνουμε την υπαγωγή όλων που μέχρι τώρα ανήκαν σε άλλον ασφαλιστικό φορέα καθώς και αυτών που έχουν διακόψει την πληρωμή των ασφαλιστικών οφειλών τους και βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση ,σε μια ενιαία χαμηλή ασφαλιστική κλάση  του ΟΑΕΕ .

Για το Φορολογικό:
ü  Λέμε ΟΧΙ στη φορολογική λαίλαπα και την επιβολή της αναποτελεσματικής υπερ-φορολόγησης που οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.
ü  Λέμε ΝΑΙ στην λήψη μέτρων άμεσα, για την πάταξη της γραφειοκρατίας , του παραεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
ü  Επιδιώκουμε την διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων , σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού και της αξιοπρέπειας .
ü  Συμφωνούμε με το μέτρο της καθολικής εφαρμογής του συστήματος πληρωμών μέσω τερματικών μηχανημάτων (POS) στις επιχειρήσεις, καθότι θα αποδώσει σε φόρους στο Δημόσιο  περί τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας έτσι το έναυσμα στην Κυβέρνηση για την σταδιακή ελάφρυνση του ποσοστού φορολόγησης από το 28% που είναι σήμερα. 

Για τα Κόκκινα Επιχειρηματικά Δάνεια:
ü  Απαιτούμε να τεθεί σε ισχύ ο Νόμος Δένδια για την ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων.
ü  Στο πλαίσιο του νέου κώδικα δεοντολογίας που ισχύει για τις τράπεζες ζητάμε να περιγραφεί με σαφήνεια το πλαίσιο του «Συνεργάσιμου Τραπεζικού Ιδρύματος» σε αυτό επιδιώκουμε την επεξεργασία των θεμάτων καθενός δανειολήπτη από ειδικό σύμβουλο για την εξεύρεση προσωποποιημένων προγραμμάτων ρύθμισης οφειλών. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εισρεύσει νέο χρήμα στα ληξιπρόθεσμα δάνεια  χωρίς να στραγγαλιστεί η επιχείρηση.
Ήρθε πλέον η στιγμή που πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν , ώστε να αποφευχθεί μια κοινωνική έκρηξη και η Χώρα μας να αρχίσει πλέον να βγαίνει από το σκοτεινό μονοπάτι της ύφεσης και της κρίσης.
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΒΕΛΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΜΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ   ΜΠΑΡΛΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕΡΖΑΚΗ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΠΙΤΣΙΚΑΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΡΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...