Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Και ξαφνικά ... μείζον πολιτικό ζήτημα στην Κόρινθο!


σ
Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα εξελίσσεται στην Κόρινθο η υπόθεση με τον καθαρισμό του λιμανιού και το οποίο αποκτά πλέον μεγαλύτερες διαστάσεις με την πλειοψηφία και τη μειοψηφία να παίζουν "σπόντες" επάνω στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Παπά ο οποίος δέχθηκε τα "πυρά" από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και το "άδειασμα" από την πλειοψηφία  όπως διαπιστώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου του προιστάμενού του και Δημάρχου Αλ. Πνευματικού.
Για την ιστορία όλα ξεκίνησαν με Δελτίο Τύπου και δηλώσεις του επικεφαλής της μειοψηφίας Βασίλη Νανόπουλου σχετικά με τις εργασίες για τον καθαρισμό του θαλάσσιου χώρου και του λιμανιού.
Ο κ. Νανόπουλος άφησε ερωτήματα για κακοδιαχείριση στο συγκεκριμένο έργο όπως επίσης αναρωτήθηκε και για "φιέστες" που διοργάνωσε ο κ. Φαρμάκης (συνεργάτης του Δημάρχου) στο χώρο του λιμανιού με εθελοντές από το Λουτράκι που και αυτοί καθάρισαν το χώρο εν αγνοία του κ. Παππά (όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του - δείτε το βίντεο παρακάτω). 
Η όλη υπόθεση βέβαια ομοιάζει αρκετά με μία άλλη, αυτή του καθαρισμού του Ισθμού από εθελοντές με πρωτοβουλία της Περιφέρειας πριν λίγο καιρό και ενώ στο "Διαύγεια" είχε εμφανιστεί έγγραφο που έδειχνε την ανάληψη εργασίας από ιδιώτη για τον ίδιο σκοπό λίγο καιρό πριν.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Παπάς σε επιλεγμένα (;) τοπικά ΜΜΕ παρουσίασε τα στοιχεία τα οποία δείχνουν να μην έχει υπάρξει κάποια παρανομία στην εκτέλεση του έργου.
Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο γεγονός ότι ο κ. Παπάς δήλωσε άγνοια για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του κ. Γ. Φαρμάκη στο χώρο τον οποίο ο ίδιος εποπτεύει και σύμφωνα με τα λεγόμενά του έμαθε για τις ενέργειες αυτές από το ...
Facebook (!) όπου είδε τον κ. Φαρμάκη να ποζάρει για φωτογραφίες και να δίνει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ που κατά τύχη βρέθηκαν εκεί (σύμφωνα με λεγόμενα και του Δημάρχου). Έτσι λοιπόν ο κ. Παππάς "'αδειασε" τον κ. Φαρμάκη
Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικός όπου σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλε τις πρακτικές του αρχηγού της μειοψηφίας και τον κάλεσε να πάει με όποια στοιχεία έχει στον εισαγγελέα μέσα σε μία εβδομάδα αλλιώς θα πάει ο ίδιος.
Το ενδιαφέρον βέβαια στη συνέντευξη ήταν ότι ο Δήμαρχος υπερασπίστηκε ουσιαστικά τον κ. Φαρμάκη και "άδειασε" στη συνέχεια τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου λέγοντας "ο κ. Παπάς δεν προίσταται του Δήμου" (13'59'' στο βίντεο του Δημάρχου παρακάτω) και ότι ο ίδιος έμαθε για την εκτέλεση της δράσης την ίδια ημέρα έπειτα από τηλεφώνημα του συνεργάτη του.
Τα μεγάλα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι κατ' αρχάς
  • γιατί ο κ. Φαρμάκης τηλεφώνησε να ενημερώσει μόνο το Δήμαρχο και όχι και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον οποίο και αφορούσε πιο άμεσα η υπόθεση.
  • Πως είναι δυνατόν ένας συνεργάτης του Δημάρχου (χωρίς θεσμικό ρόλο στο συγκεκριμένο τομέα) να προχωρά σε ενέργειες αγνοώντας πλήρως την ιεραρχία.
  • Το έκανε εν γνώση ή και σε συνεννόηση με το Δήμαρχο; Το έκανε από παράλειψη;
  • Το έκανε για να στείλει κάποιο μήνυμα
Τις απαντήσεις μπορεί να δώσει ο ίδιος ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος όμως προς το παρόν φαίνεται να έχει καλυφθεί πίσω από τις δηλώσεις του Δημάρχου.
Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε συνέχεια των φημών που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στην Κόρινθο, τις οποίες αναπαρήγαγε και ο κ. Νανόπουλος στις δηλώσεις του, και οι οποίες κάνουν λόγο για αντικατάσταση του κ. Παππά από τον κ. Φαρμάκη με "προίκα" τη μαρίνα στο λιμάνι της πόλης. Ήταν και μια "πρόβα τζενεράλε" ενόψει των εξελίξεων; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Ο Β. Νανόπουλος
Ο αρχηγός της μειοψηφίας φαίνεται ότι ήταν εύστοχος αυτή τη φορά και κατάφερε ένα "πλήγμα" στο συνδυασμό του Δημάρχου (ή τουλάχιστον στην εικόνα του συνδυασμού), όχι γιατί ανέδειξε κάποιο σκάνδαλο (αφού όλα φαίνεται να έγιναν νόμιμα) αλλά γιατί "έσπειρε ζιζάνια" και πέτυχε το σκοπό του. Ο κ. Παπάς "άδειασε" το συνεργάτη του Δημάρχου και ο τελευταίος "άδειασε" τον πρώτο.

Μετά από αυτό όπως γίνεται αντιληπτό θα είναι δύσκολο τόσο για τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου όσο και για το Δήμαρχο να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι συνέβη και το οποίο είναι το "ράγισμα" του γυαλιού. 
Ο Αντ. Παπάς
Για τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου είναι η ώρα αποφάσεων αφού βρίσκεται σε "σταυροδρόμι". Είναι η τρίτη φορά  (και ίσως και "φαρμακερή") που κάποιος από τον συνδυασμό τον "αδειάζει" μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Προηγήθηκε ο κ. Φαρμάκης που δεν τον ενημέρωσε, ακολούθησε ο κ. Ν. Σταυρέλης προ εβδομάδας (όταν ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή ξανασκέφτεται το θέμα της χρήσης του χώρου στο λιμάνι που προοριζόταν για πάρκινγκ και ενώ η έναρξη λειτουργίας του είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο). Τώρα έρχεται ο ίδιος ο προιστάμενος του και τον "αδειάζει".  
Η υπόθεση αυτή ομοιάζει επίσης με την αυτή της θητείας του κ. Γ. Δέδε ως Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος είχε "αδειαστεί" πολλάκις από τον τότε δικό του προιστάμενο, Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, αλλά παρέμεινε σχεδόν μέχρι λίγους μήνες πριν τις Περιφερειακές εκλογές του 2014. Πολλοί θεωρούν ότι εάν ο κ. Δέδες είχε παραιτηθεί καιρό πριν ίσως να είχε καταφέρει να κερδίσει ή έστω να διεκδικήσει με πιο σοβαρές πιθανότητες τη νίκη στις εκλογές.
Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για μια κλασική περίπτωση εξώθησης σε παραίτηση και θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την αντίδρασή του κ. Παπά τις επόμενες ημέρες. Είναι μία περίπτωση ενός ανθρώπου που καλείται να δείξει ηγετικές ικανότητες σε χρόνο όμως που δεν θα έπρεπε να τον εκπλήσσει. Τα "σημάδια" ήταν ήδη πολλά. Αν τα "βλέπουμε" εμείς από έξω φανταστείτε τι γίνεται μέσα.
Ο Γ. Φαρμάκης
Είναι προς το παρόν από τους κερδισμένους της υπόθεσης. Κατάφερε και επιβλήθηκε του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου με τις "πλάτες" του Δημάρχου, έβγαλε τις φωτογραφίες του στο λιμάνι, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, επέβλεψε το έργο των εθελοντών (με ποια ιδιότητα;) και ίσως να μην είναι απίθανο να τον δούμε να αντικαθιστά και τον Αντ. Παπά, δικαιώνοντας και τις φήμες. Γι' αυτό το τελευταίο όμως θα είναι λίγο δύσκολο να σωθούν πλέον τα προσχήματα.


 http://isthmos.gr/index.php/article/edw_antwnhs_ekei_antwnhs...pou_einai_o_antwnhs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...