Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΤΗΣ FULGOR



Δυό Βουλευτές του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ο Νίκος
Καραθανασόπουλος από την Αχαΐα  και ο Χρήστος Κατσιώτης από την Β΄Αθήνας   έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν οι 4 βουλευτές του Νομού Κορινθίας δηλαδή οι κ.κ Ψυχογιός , Θελερίτη,Τσόγκας (ΣΥΡΙΖΑ) και Δήμας (Νέα Δημοκρατία).
 Έφεραν το θέμα με τον τραγικό θάνατο του 42χρονου εργαζομένου της Fulgor Άρη Παπαθανασόπουλου –πατέρα ενός ανήλικου παιδιού- στη Βουλή των Ελλήνων .
 Οι δύο βουλευτές καταγγέλουν μεταξύ άλλων ότι « Άλλος ένας θάνατος, στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, ήταν προδιαγραμμένο και προστίθεται στα δεκάδες εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες σακατεμένους και νεκρούς εργάτες »
 Υπενθυμίζουν  οι δύο βουλευτές ότι: «Η εργατική τάξη της Κορινθίας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για τα κέρδη του συγκεκριμένου ομίλου. Τον Απρίλη του 2003 στις εγκαταστάσεις της πρώην Σωληνουργίας Κορίνθου σκοτώθηκαν 6 εργάτες και άλλοι 3 τραυματίστηκαν από έκρηξη. Τον Δεκέμβριο του 2007 μετά από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης η δικαιοσύνη αποφασίζει ομόφωνα ότι οι υπεύθυνοι είναι αθώοι «λόγω ελλείψεις επαρκών ενδείξεων ενοχής».

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης των δύο Βουλευτών :

ΕΡΩΤΗΣH
 Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Θέμα: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο FULGOR στηv Κόρινθο.
 Σε συνθήκες έλλειψης μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων και εντατικοποίησης της δουλειάς, βρήκε το θάνατο ο εργάτης Άρης Παπαθανασόπουλος, 42 ετών από την Χαλκίδα, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, το μεσημέρι  της Παρασκευής 9 Οκτώβρη 2015, στο εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων «FULGOR» στην Κόρινθο, του ομίλου «Βιοχάλκο» συμφερόντων Στασινόπουλου.
 Ο εργάτης που δούλευε σε εργολάβο για λογαριασμό της εταιρείας, έκανε εργασίες σε στέγη κτιρίου χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ υποχώρησε κομμάτι του τσίγκου και έπεσε από ύψος δέκα μέτρων με  αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
 Άλλος ένας θάνατος, στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, ήταν προδιαγραμμένο και προστίθεται στα δεκάδες εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες σακατεμένους και νεκρούς εργάτες .Μεγάλες είναι οι ευθύνες και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την αντεργατική πολιτική που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουν διαχρονικά δημιουργήσει και στηρίξει όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο δρουν ανενόχλητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι  για το κυνήγι του κέρδους, σε αυτό το πλαίσιο οι εργάτες γίνονται αναλώσιμοι. Έτσι πλουτίζει το κεφάλαιο, τα κέρδη του είναι βαμμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών.
 Η εργατική τάξη της Κορινθίας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για τα κέρδη του συγκεκριμένου ομίλου. Τον Απρίλη του 2003 στις εγκαταστάσεις της πρώην Σωληνουργίας Κορίνθου σκοτώθηκαν 6 εργάτες και άλλοι 3 τραυματίστηκαν από έκρηξη. Τον Δεκέμβριο του 2007 μετά από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης η δικαιοσύνη αποφασίζει ομόφωνα ότι οι υπεύθυνοι είναι αθώοι «λόγω ελλείψεις επαρκών ενδείξεων ενοχής». Η υπόθεση πήγε στο εφετείο και το 2010 η απόφαση ήταν αθωωτική και ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που κράτησε πάνω από 7 χρόνια χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Με βάση την εμπειρία δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την αδράνεια που υπέδειξαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες μετά το θάνατο του εργάτη στην FULGOR στο χώρο του εργοστασίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
 Σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την ολοκληρωμένη διερεύνηση του εργοδοτικού εγκλήματος ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπεύθυνους για το θάνατο του εργάτη.
    Σε τι ενέργειες θα προβεί για τη στήριξη της οικογένειας του νεκρού εργάτη.
    Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η εργοδοσία να πιέζει τους εργαζόμενους για εντατικοποίηση της δουλειάς τους και να σταματήσουν τα υποχρεωτικά δωδεκάωρα στους εργολαβικούς εργάτες.
    Τι μέτρα θα πάρει για να διασφαλιστεί η εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος

Χρήστος Κατσώτης

www.sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...