Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τι οδήγησε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία; -…Τι έφταιξε άραγε στη ΝΔ;


O ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας οργανωτικά δεν έχει να επιδείξει κάτι το σπουδαίο. Τον Ιανουάριο η παρουσία Bασιλακόπουλου είχε αφήσει την σφραγίδα του γεγονός που δεν κόστισε τις εκλογές του Σεπτέμβρη λόγω της αποχώρησης του ιδίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας δεν είχε σπουδαία ονόματα στο ψηφοδέλτιο. Θελερίτη, Ψυχογιός, Τσόγκας είναι …πολιτικά μέτριοι για τα δεδομένα της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας δεν έκανε προεκλογικό αγώνα. Οι υποψήφιοι του κινήθηκαν διακριτικά σηκώνοντας μόνο …σκόνη, χωρίς να βρεθούν σε πολλά χωριά και πόλεις της Κορινθίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έκανε πολύ μικρές προεκλογικές συγκεντρώσεις που συζητήθηκαν αρνητικά. Μήπως σε ορισμένες πόλεις ίσα -ίσα που γέμιζαν τις καρέκλες και τα παγκάκια; …Λέμε μήπως!
Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας τι δεσμεύτηκε αυτή τη φορά για την ανεργία, το στρατόπεδο μεταναστών, τους αγρότες, τους επαγγελματίες; Μήπως μιλούσε ακόμα επαναστατικά;
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας μήπως…δεν είχε καλά- καλά εκλογικούς αντιπροσώπους και μηχανισμό εκλογών;
ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ-ΤΡΙΓΩΝΟ
Τότε ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ;
Κέρδισε γιατί η ΝΔ δεν έπεισε κεντρικά με τα συνθήματα και την ρητορεία της, δεν άλλαξε τις λίστες, δεν ανακάτεψε την τοπική τράπουλα.
Κέρδισε την Κόρινθο όπου η ΝΔ είχε Δήμα, Κόλλια, Ταγαρά, Νανόπουλο …κτλ.
Κέρδισε γιατί επένδυσε στο νέο, τόσο στον νεαρό ηλικιακά Ψυχογιό, όσο και στον «παλιό» Τσόγκα. Κέρδισε γιατί άλλαξε τη σειρά στις λίστες, μάζεψε τον Κουρεμπέ αθόρυβα και δεν άνοιξε μύτη την τελευταία βδομάδα που παιζόταν το παιχνίδι.
Κέρδισε γιατί έχασαν τα παλιά πρόσωπα της ΝΔ Κορινθίας. Κέρδισε γιατί είχε αντίπαλο το παλιό, το φθαρμένο, την οικογενειοκρατία.
Κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν στα (συγκεκριμένα) σημεία ουσιαστικά και στη ΝΔ Κορινθίας υπάρχει -ξημερώνει μια μεγάλη ευκαιρία. Να ξεμπερδεύει με το παλιό. Μία και καλή. Τώρα κιόλας.
Ε.Σ
http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...