Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Παραδόθηκε σε χρήση η πλατεία στον οικισμό Μαψός …η οποία κόστισε 50 εκ. ευρώ!!!

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται: «Παραδόθηκε σε χρήση  η πλατεία  που κατασκευάστηκε  και ολοκληρώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων στον οικισμό Μαψός της Τοπικής Κοινότητας Κουταλά, μετά την κατεδάφιση του παλιού ελαιοτριβείου, διατηρώντας όμως στοιχεία της παράδοσης (σπαστήρες, κλπ), τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αγροτικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο. Η παρέμβαση αφορά και τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας, η οποία συμβάλλει με την ολοκλήρωσή της,  στη διατήρηση του χαρακτηριστικού ύφους της περιοχής.
Η ανάπλαση του χώρου, έχει έκταση 248 τ.μ., είναι συνολικής δαπάνης 50.000.000 €  και χρηματοδοτήθηκε  από πόρους  ΣΑΤΑ.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου περιελάμβαναν την καθαίρεση  των υπαρχόντων ετοιμόρροπων τμημάτων και την αποκατάσταση του χώρου, με την κατασκευή  πλακόστρωτου, πέτρινων καθιστικών πάγκων  με επικάλυψη από πλάκα ανεπίχριστου εμφανούς σκυροδέματος. Επίσης, τοποθετήθηκε μεταλλική πέργολα,  έγιναν εργασίες πρασίνου και εγκαταστάθηκε δίκτυο άρδευσης καθώς και ηλεκτρομηχανολογικός  εξοπλισμός  (δίκτυα φωτισμού και  φωτιστικά σώματα).
Μετά  την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου, δημιουργήθηκε στο κέντρο  του Μαψού μια όμορφη και λειτουργική πλατεία,  που θα λειτουργεί  σαν πόλος έλξης τόσο των κατοίκων  όσο  και των επισκεπτών  της».

 http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...