Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πολιτικά στελέχη είχε ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές




Αποτέλεσμα εικόνας για φανης κουρεμπεςΣυνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πολιτικά στελέχη είχε ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές. Εκεί τονίστηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
1.     Η καθυστέρηση στην επίλυση του θέματος των εργοσήμων των εργατών γης, που ταλαιπωρεί όλο τον αγροτικό κόσμο. Παρότι κατατέθηκε τροπολογία που απλοποιούσε και έλυνε το πρόβλημα, δεν έγινε δεκτή με ευθύνη της προέδρου της Βουλής. Επιβάλλεται η άμεση λύση του προβλήματος που θα ανακουφίσει την αγροτική οικονομία.
2.     Επιβάλλεται η άμεση επίλυση των επιπτώσεων των capital controls στις επιχειρήσεις που εξάγουν αγροτικά προιόντα. Παρουσιάστηκαν προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί και στα υπουργεία οικονομικών και εμπορίου.
3.     Συζητήθηκε το θέμα της διανομής οπωροκηπευτικών στα πλαίσια της αλληλεγγύης, όπου το αντίστοιχο ΦΕΚ αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την Κορινθία, όπου δεν υπάρχει ανάλογο επιχειρησιακό σχέδιο. Συμφωνήθηκαν οι τρόποι που θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και υπήρξε δέσμευση ότι θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
4.     Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τη σχολή της Νεμέας η οποία θα λειτουργήσει κανονικά την νέα περίοδο.
5.     Τέθηκε το θέμα της άμεσης λύσης του κανονιστκού πλαισίου για το πολλαπλασιαστικό υλικό. Τομέας οικονομικά σημαντικός για τα φυτώρια του νομού Κορινθίας και τη χώρα.
6.     Υπήρξε δέσμευση για λύση του προβλήματος της απώλειας των δικαιωμάτων για τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν το 2014.
Επίσης έγινε συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΑΠΕΝ σ. Πάνο Σκουρλέτη όπου παραυρέθηκαν ο συντονιστής της ΝΕ Θ. Βασιλακόπουλος τα μέλη Στ. Ροκανάς και Δ. Λιβάνης και ο βουλευτής Φάνης Κουρεμπές όπου τον ενημέρωσαν για την κατάσταση των λατομείων του νομού και του ανέλυσαν την πρόταση για ορισμό λατομικών περιοχών με περισσότερες της μίας άδειες σε χώρους όπου θα υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
                                                                
                                                                    Κουρεμπές Φάνης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...