Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση του Προαστιακού στο Λουτράκι

Στις 4/8/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Γενικής Γραμματέως  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θεοπίστης Πέρκα και των βουλευτών Θελερίτη Μαρίας και Ψυχογιού Γεωργίου, με θέμα την έλευση και επέκταση του Προαστιακού στο Λουτράκι.

Παρευρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος
της Πρωτοβουλίας για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι, κ. Καραπατάς Δημήτριος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης Πρωτοβουλίας Πολιτών, κ. Κοφινάς Ηλίας.
Στη συνάντηση αναφέρθηκαν οι  μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει από κινήματα, φορείς και συλλογικότητες, για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε προγράμματα του Υπουργείου Μεταφορών  και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι οποίες έχουν προβεί άκαρπες. 

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ενώ,  το προς ένταξη έργο θεωρείται  ώριμο,  δεν είχε προταθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είτε στη διαβούλευση του ΣΠΕΜ  που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2014, είτε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Εθνικής Αρχής Συντονισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Στη συζήτηση για την υλοποίηση του έργου, τονίστηκε από όλες τις πλευρές η αναγκαιότητα εκτέλεσής του και    επισημάνθηκαν  τα πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή.
Τέλος η Γενική Γραμματέας δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει την δυνατότητα ένταξης του έργου σε αντίστοιχα προγράμματα του Υπουργείου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...